toller pups

Pupinfo


Het vinden van een goede fokker is een geweldige manier om de juiste puppy te vinden. Een goede fokker zal u matchen met de juiste puppy en zal zonder twijfel alle gezondheidscertificeringen hebben gedaan die nodig zijn om gezondheidsproblemen zoveel mogelijk uit te sluiten. Ze is meer geïnteresseerd in het plaatsen van pups in de juiste huizen dan in het verdienen van veel geld.

Goede fokkers verwelkomen uw vragen over temperament, gezondheidsverklaringen en hoe de honden zijn om mee te leven, en komen meteen bij u terug met hun eigen vragen over wat u zoekt in een hond en wat voor soort leven u kunt voor hem zorgen. Een goede fokker kan u vertellen over de geschiedenis van het ras, uitleggen waarom de ene puppy als huisdierkwaliteit wordt beschouwd en de andere niet, en bespreken welke gezondheidsproblemen het ras beïnvloeden en welke stappen zij neemt om die problemen te voorkomen. En onthoud dat fokkers die puppy's aanbieden voor één prijs "met papieren" en voor een lagere prijs "zonder papieren" onethisch zijn.

Kijk voor meer informatie over de Toller en start je zoektocht naar een goede fokker op de website van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club. Kies een fokker die de aanbevolen gezondheidsverklaringen voor honden verkrijgt voordat ze worden gefokt.

Vermijd fokkers die alleen geïnteresseerd lijken in hoe snel ze een puppy op je kunnen lossen en of je creditcard doorgaat. Houd er ook rekening mee dat het kopen van een puppy van een website die aanbiedt om uw hond onmiddellijk naar u te verzenden, een riskante onderneming kan zijn, omdat u geen verhaal kunt halen als wat u krijgt niet precies is wat u verwachtte. Steek minstens zoveel moeite in het onderzoeken van uw puppy als in het kiezen van een nieuwe auto of duur apparaat. Het zal u geld besparen op de lange termijn.

Veel gerenommeerde fokkers hebben websites, dus hoe kun je zien wie goed is en wie niet? Rode vlaggen zijn onder meer dat puppy's altijd beschikbaar zijn, meerdere nesten op het terrein, een puppy naar keuze en de mogelijkheid om online te betalen met een creditcard. Snelle online aankopen zijn handig, maar ze worden bijna nooit geassocieerd met gerenommeerde fokkers.

Of je nu van plan bent om je nieuwe beste vriend van een fokker, een dierenwinkel of een andere bron te halen, vergeet dat oude gezegde niet "laat de koper oppassen". Beruchte fokkers en faciliteiten die te maken hebben met puppymolens kunnen moeilijk te onderscheiden zijn van betrouwbare operaties. Er is geen 100% gegarandeerde manier om ervoor te zorgen dat u nooit een zieke puppy koopt, maar onderzoek het ras (zodat u weet wat u kunt verwachten), bekijk de faciliteit (om ongezonde omstandigheden of zieke dieren te identificeren) en stel de juiste vragen kan de kans op een rampzalige situatie verkleinen. En vergeet niet uw dierenarts te raadplegen, die u vaak kan doorverwijzen naar een gerenommeerde fokker, rasreddingsorganisatie of andere betrouwbare bron voor gezonde puppy's.

En voordat u besluit een puppy te kopen, moet u overwegen of een volwassen Toller misschien beter bij uw behoeften en levensstijl past. Puppy's zijn heel leuk, maar ze vergen veel tijd en moeite voordat ze opgroeien tot de honden van je dromen. Een volwassen Toller heeft misschien al wat training en zal waarschijnlijk minder actief, destructief en veeleisend zijn dan een puppy. Met een volwassene weet je meer over wat je krijgt op het gebied van persoonlijkheid en gezondheid en kun je volwassenen vinden via fokkers of asielen. Als u geïnteresseerd bent in het verwerven van een oudere hond via fokkers, vraag hen dan naar de aankoop van een gepensioneerde showhond of als ze een volwassen hond kennen die een nieuw huis nodig heeft. Als je een hond wilt adopteren, lees dan onderstaand advies hoe je dat doet.

Gebruik onze fokkerslijst

Met sites als deze of Tollertales kunt u in een mum van tijd op zoek naar een Toller bij u in de buurt. Op de site kun je heel specifiek zijn in je verzoeken (bijvoorbeeld zindelijkheidstraining) of heel algemeen (alle Tollers die beschikbaar zijn op Tollertales in het hele land).

Sociale media is een andere geweldige manier om een​​hond te vinden. Plaats op je Facebook-pagina dat je op zoek bent naar een specifiek ras, zodat je hele gemeenschap je ogen en oren kan zijn.

Het mooie van het dierenasiel voor rassen is dat ze de neiging hebben om zeer openhartig te zijn over eventuele gezondheidsproblemen die de honden kunnen hebben en dat ze een waardevolle hulpbron zijn voor advies. Ze bieden ook vaak mogelijkheden voor opvoeding, dus met training kun je een Toller mee naar huis nemen voor een proef om te zien hoe de ervaring is.

Belangrijke vragen om te stellen

U weet nu wat u met een fokker moet bespreken, maar er zijn ook vragen die u moet bespreken met het personeel van de opvang of asielen of vrijwilligers voordat u een pup mee naar huis neemt. Waaronder:

Wat is zijn energieniveau?
Hoe is hij in de buurt van andere dieren?
Hoe reageert hij op hulpverleners, bezoekers en kinderen?
Hoe is zijn persoonlijkheid?
Wat is zijn leeftijd?
Is hij zindelijk?
Heeft hij ooit iemand gebeten of pijn gedaan die ze kennen?
Zijn er gezondheidsproblemen bekend?

Waar je je Toller ook aanschaft, zorg ervoor dat je een goed contract hebt met de verkoper, of het asiel waarin de verantwoordelijkheden aan beide kanten worden vastgelegd.Pup of volwassene, een aankoop bij een fokker of een redding, breng uw Toller snel na de adoptie naar uw dierenarts. Uw dierenarts kan problemen opsporen en zal met u samenwerken om een ​​preventief regime op te stellen dat u zal helpen veel gezondheidsproblemen te voorkomen.

Let hier goed op!

Lange wandelingen
Hou de 5 minuten regel goed in de gaten. Iedere maand dat de pup oud is, mogen ze 5 minuten lopen. Dit mag wel meerdere keren per dag als ze weer uitgerust zijn.

Traplopen
Leer het ze wel aan op een kleine trap, maar zet verder liefst een traphekje neer, zodat ze niet zelf heen en weer kunnen lopen.

Lopen
Door mul zand lopen (strand e.d.), dat loopt veel te zwaar. Bergopwaarts laten lopen, ook erg zwaar.

Springen
Laten springen naar stok of wat dan ook, zelf de auto intillen. Een simpele stoep kan soms al te hoog zijn.

Spelen
Spelen met stokken. Die kunnen levensgevaarlijk zijn als bijvoorbeeld de hond er naar springt en de stok verkeerd in zijn keel krijgt.

Gezondheid
Nooit tegelijk enten, ontwormen, vlooienbehandeling geven. Zorg dat er altijd minimaal een week tussen zit. Dit in verband met auto immuun ziektes.

Sterilisatie
Geen sterilisatie voordat de teef minimaal 1 keer loops is geweest. Adviezen om het voor de eerste loopsheid al te doen, zijn achterhaald en niet goed voor de hond!

Pups zien nog geen diepte
Let dus op bij een afgrond of kade bijvoorbeeld. Dus alleen op een veilig stuk de pup los laten lopen.

Lopen
Over gladde vloeren (zeil e.d.) laten rennen tot ze volledig uitgegroeid zijn.

Je pup het zelf allemaal uit laten zoeken
Steun hem/haar voldoende door er bij te blijven en hem eventueel op te tillen. Als je alles samen doet zal je pup je volledig gaan vertrouwen. En nog belangrijker, als je hond daarna ergens bang voor is, zal hij uiteindelijk naar jou toe rennen!

Zindelijkheidstraining
Tijdens het zindelijk maken nooit de neus v.d. pup door de urine/ontlasting halen. Dit stamt van tientallen jaren geleden en het is allang duidelijk dat een pup daar zeker niet zindelijk van wordt.

Straffen
Dit is nutteloos en begrijpt een hond niet. Voed de pup op door middel van beloning voor goed gedrag en negeren van gedrag wat we liever niet zien.