nova scotia duck tolling retriever karakter

Karakter


Voor de nonchalante blik lijkt de Nova Scotia Duck Tolling Retriever enigszins op een Golden Retriever, maar met een meer koperkleurige vacht en witte aftekeningen. Maar in temperament zijn deze rassen heel anders.

In vergelijking met Golden Retrievers zijn de meeste Tollers minder onderdanig, minder extravert met vreemden en minder aanpasbaar aan een gezin met weinig beweging. Dit energierijke ras is een genot in de juiste handen - maar "te veel hond" voor iemand die op zoek is naar een enthousiaste bankaardappel.

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is levendig en speels, snel bewegend en behendig en heeft veel beweging nodig, vooral halen en zwemmen. Mentale oefening (geavanceerde gehoorzaamheid, behendigheid, volgen, veldwerk) is net zo belangrijk. Dit ras is geen goede keuze voor een casual huisdier.De reactie op vreemden varieert van gereserveerd tot nieuwsgierig, maar omvat vaak enige voorzichtigheid. Hij heeft vroege en voortdurende socialisatie nodig om achterdocht of verlegenheid te voorkomen.De Toller is meestal prima met andere huisdieren. Hij kan je kat achtervolgen, maar betekent zelden schade.

Hoewel slim en slim, zijn de meeste Nova Scotia Duck Tolling Retrievers gemakkelijk afgeleid en vervelen ze gemakkelijk, wat training moeilijker kan maken. Andere Tollers hebben een verrassend sterke wil en testen je regels om te zien waarmee ze kunnen wegkomen. Je moet consistent leiderschap tonen en trainingssessies kort, vrolijk en uitdagend houden.Zoals met alle retrievers, kan de Toller "mondig" zijn - je moet zijn neiging beheersen om op voorwerpen te kauwen en je handen in de mond te houden. Zorg voor een doos gevuld met speelgoed, zodat hij iets in zijn mond kan dragen.Wanneer ze opgewonden of angstig zijn, hebben Tollers de neiging te zeuren en te "fluiten", wat irritant kan zijn als ze teveel worden gedaan.

Als je een hond wilt die...

Is middelgroot, actief en atletisch
Heeft een mooie gevederde jas in de kleuren oranje / rood
Is levendig en gedijt op krachtige atletische activiteiten
Is goedaardig en betrouwbaar
Blinkt uit in competitieve activiteiten zoals gehoorzaamheid en behendigheid

Een Nova Scotia Duck Tolling Retriever is misschien iets voor u.

Als je niet wilt omgaan met...

Krachtige oefeningsvereisten
Rowdiness en uitbundig springen, vooral als jong
Destructiviteit wanneer verveeld of niet voldoende wordt uitgeoefend of te veel alleen gelaten
Angst of achterdocht wanneer niet voldoende gesocialiseerd
Eigenzinnige geest, die een zelfverzekerde eigenaar nodig heeft die de leiding kan nemen
Regelmatig borstelen en kammen
Blaffen of zeuren als ze opgewonden zijn

Een Nova Scotia Duck Tolling Retriever is misschien niet geschikt voor u.

Houd er rekening mee dat de overerving van temperament minder voorspelbaar is dan de overerving van fysieke eigenschappen zoals grootte of afstoting. Temperament en gedrag worden ook gevormd door opvoeding en training.

Je kunt negatieve eigenschappen vermijden door een VOLWASSENE hond uit een dierenasiel of reddingsgroep te kiezen . Met een volwassen hond kun je gemakkelijk zien wat je krijgt, en veel volwassen Nova Scotia Duck Tolling Retrievers hebben al bewezen dat ze geen negatieve kenmerken hebben.Als je een puppy wilt, kun je negatieve eigenschappen vermijden door de juiste fokker en de juiste puppy te kiezen . Helaas kun je meestal niet zeggen of een puppy temperament of gezondheidsproblemen heeft geërfd totdat hij groot is.

Ten slotte kunt u enkele negatieve eigenschappen vermijden door uw Nova Scotia Duck Tolling Retriever te trainen om u te respecteren en door het 11-stappen zorgprogramma in mijn boek te volgen, 11 dingen die u moet doen om uw hond gezond en gelukkig te houden.


Meer eigenschappen en kenmerken van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Als ik een Nova Scotia Duck Tolling Retriever overweeg, zou ik me het meest zorgen maken over ...

Zorg voor voldoende beweging en mentale stimulatie. Duck Tollers werden gefokt als werkhonden - niet alleen huisdieren om rond het huis of de achtertuin te hangen. Te veel mensen verwerven dit ras vanwege zijn atletische dapperheid en knappe uiterlijk; dan bieden ze de hond onvoldoende kansen om zijn energie te ventileren en interessante dingen te doen. Bored Tollers uiten hun frustratie door blaffen en destructief kauwen.

Als je een gemakkelijk te leven huisdier wilt dat niet veel beweging nodig heeft en het grootste deel van de dag slaapt, is dit niet het ras voor jou. De meeste Tollers willen rennen en wandelen en zwemmen en halen spellen spelen en deelnemen aan veldwerk (jagen), of behendigheid (hindernisbaan), of geavanceerde gehoorzaamheid, of volgen, of een vergelijkbare hondenactiviteit.

Zelfgemaakt hondenvoer maken

Geest van zichzelf. In tegenstelling tot de meeste Golden Retrievers, hebben de meeste Tollers een eigen onafhankelijke geest en kunnen ze manipulatief of opzettelijk zijn. Je moet ze door absolute consistentie laten zien dat je meent wat je zegt. Om uw Toller te leren luisteren naar u, is "Respect Training" verplicht. Lees meer over Toller Training.

Zorgen voor voldoende socialisatie. In vergelijking met Golden Retrievers begroeten de meeste Nova Scotia Duck Tolling Retrievers vreemden niet met blind enthousiasme. Veel Tollers zijn in feite afstandelijk en hebben behoefte aan uitgebreide blootstelling aan mensen en aan ongewone beelden en geluiden. Anders kan hun natuurlijke voorzichtigheid verlegenheid of achterdocht worden.

Verzorging en vergieten. Om hun mooie gevederde vacht vrij van matten te houden, moeten Tollers regelmatig borstelen en kammen, en af ​​en toe knippen. En ze werpen nogal wat af, dus wees voorbereid op stofzuigen!