opvoeding nova scotia duck toller

Verzorging


Zoals de meeste honden vereist de Nova Scotia Duck Tolling Retriever dagelijkse oefening om op zijn best te zijn. Een of twee lange wandelingen of een omheinde achtertuin zijn de sleutel, hoewel Tollers ook graag actief zijn in sporten zoals behendigheid en flyball.

Uiteindelijk hangt de behoefte van een specifieke Toller af van zijn of haar individuele voorkeuren, waarbij sommige Tollers het grootste deel van de dag tevreden zijn om op de bank te ontspannen, zolang ze op een gegeven moment goed binnenlopen, en anderen veel meer stimulatie en werkzaamheid.

Het trainen van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever kan een uitdaging zijn. Hoewel ze zeker hun mensen willen behagen, hebben Tollers een koppigheid en onafhankelijke streak die effectieve training in de weg kan staan ​​- hoewel het zeker mogelijk is. Experts bevelen korte trainingssessies aan in combinatie met veel consistente, positieve bekrachtiging. En omdat sommige Tollers vatbaar zijn voor wat onheil, heeft het ras, zelfs als u niet bezig bent met actieve training, enige basistraining voor gehoorzaamheid nodig om sluwe gedragingen te beteugelen.

Wat verzorging betreft, is de zorg voor een Nova Scotia Duck Tolling Retriever vergelijkbaar met de vereisten van andere Retrievers. Dit omvat regelmatig poetsen, met een toename van de frequentie tijdens hun schuurseizoen. En zoals bij alle honden, wordt ook een routineschema van tandenpoetsen, nagels knippen en oorreiniging aanbevolen.