Temperament toller

Temperament


Tollers zijn waanzinnige honden, toch? Op deze pagina lees je meer over het temperament van de toller. Want er zijn echt dingen waar je rekening mee moet houden als je erover nadenkt om een toller in huis te nemen.

Intelligent

Alert, extravert en ongelooflijk snelle leerlingen, Tollers hebben creatieve en mentaal stimulerende training nodig. Vanwege hun intelligentie kunnen sommigen gereserveerd zijn in nieuwe situaties. Dit moet niet worden verward met verlegenheid.

Hoge energie

Altijd klaar voor actie, maar niet tot het punt van hyperactiviteit, Tollers barst van de grenzeloze energie. Ze hebben een sterk apporterend verlangen, gekoppeld aan een liefde voor water en een intense birdiness. Tollers zijn harde werkers en het toonbeeld van uithoudingsvermogen.

Aanhankelijk

De meeste Tollers houden van hun gezin en knuffelen graag na een lange dag werken. Ze zijn goed met kinderen en tonen geduld. Als ze goed gesocialiseerd zijn, zijn ze geweldig met andere honden en zelfs katten.

Voelen met de mond

Toller-puppy's zijn kleine rode bolletjes wol. Als retrievers benaderen ze alles met hun mond. Het is belangrijk om een ​​grote verscheidenheid aan kauwspeeltjes, rauwe vlezige botten, speelgoed, enz. voor uw jonge Toller te hebben. Ook is het belangrijk om ze zo vroeg mogelijk bijtremming aan te leren.

Vocaal

Tollers zijn over het algemeen rustige honden. Wanneer ze echter opgewonden zijn, kunnen ze een uniek klinkende hoge schors uitstoten die bekend staat als de Toller Scream. Tollers kunnen worden getraind om stil te zijn voor jachtdoeleinden en veldwerk.

Nieuwsgierig

Een vermoeide hond is een gelukkig baasje, vooral als het om Tollers gaat. Bored Tollers zal iets te doen vinden en dat houdt meestal in dat je iets uit elkaar haalt. Ze staan ​​erom bekend gipsplaten te pellen, banken te verwijderen en foto's te versnipperen.

Blij

Tollers zijn van nature blije honden. Ze zijn speels, boeiend en voelen zich perfect thuis bij mensen. Ze hebben een gezond karakter. Hoewel ze energiek zijn, staan ​​ze niet bekend als neurotisch.

Plezier

Liefde voor het leven is aanstekelijk. Tollers proberen iedereen om hen heen te betrekken bij hun spel. Als je in de buurt van een Toller staat, laten ze een bal of speeltje voor je voeten vallen. Het is moeilijk om geen vreugde in je hart te voelen als je een Toller ziet ophalen.