uiterlijk toller retriever

Uiterlijk


De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een middelgrote hond met een alerte uitdrukking wanneer hij werkt of zelfs speelt. Hij heeft ogen die enigszins schuin en amandelvormig zijn en apart staan. Zijn ogen moeten bruin zijn of een kleur hebben die past bij zijn jas, waarbij zijn oogranden zwart of zelfkleurig zijn. Zijn neus en lippen kunnen zwart of zelfgekleurd zijn.

Hij heeft een waterbestendige dubbele laag die middellang is met een enigszins dichte ondervacht die zacht aanvoelt. Zijn jas is overwegend recht, maar hij kan een lichte golf op zijn rug hebben. Wanneer hij zijn winterjas aan heeft, wat betekent dat zijn jas dichter is, kunnen er losse krullen in zijn keel zitten. Hij moet veren, oren en benen hebben, maar het kan niet overdreven zijn om hem te verbieden zijn werk te doen. De Toller wordt geleverd in elke roodtint die kan variëren van rood-goud tot donker koper.

De waterafstotende, dubbele laag van de Nova Scotia Duck-Tolling Retriever moet worden gekamd en geborsteld met een stevige borstel, met bijzondere aandacht voor de dichte ondervacht. Droog shampoo regelmatig, maar baadt alleen wanneer dat nodig is, want het verwijdert de natuurlijke oliën in de huid waardoor het van nature waterbestendig is. Dit ras is een gemiddelde shedder.

nova scotia toller uiterlijk

Uiterlijke kenmerken

Groep:Sportief
Hoogte:30-40 centimeter (reuen);35-45 centimeter (teven)
Gewicht: 15 tot 25 kilo
Vacht: kort tot medium, meestal recht
Vachtkleur: koper, karmozijnrood, gouden karmozijnrood
Levensverwachting: 10 tot 14 jaar

 

toller retriever uiterlijk

Fysieke kenmerken

Genegenheid niveau: Hoog
Vriendelijkheid: Hoog
Kindvriendelijk: Hoog
Huisdiervriendelijk: Hoog
Trainingsbehoeften:Hoog
Speelsheid: Hoog
Energie level: Hoog
Trainbaarheid: Gemiddeld/Hoog
Intelligentie: Hoog
Blaffen: Hoog

Foto credit Red Diamondd & Danielle Serré