Intelligent, extravert, aanhankelijk: dat is de Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Bekijk negen leuke feiten die je misschien nog niet wist over dit hondenras.

“Tolling” is een Midden-Engels woord dat verleiden of trekken betekent

De Toller is ontwikkeld om watervogels te lokken, te lokken en op te halen. De speelse actie van de Toller die een stok of bal ophaalt langs de kustlijn wekt de nieuwsgierigheid van de eenden voor de kust. Ze worden binnen schotbereik gelokt en de hond wordt eropuit gestuurd om de dode of gewonde vogels op te halen.

Ze stonden oorspronkelijk bekend als de Little River Duck Dog

Het ras werd rond het begin van de 19e eeuw ontwikkeld in de gemeenschap van Little River Harbor in Yarmouth County, Nova Scotia, Canada, om watervogels te lokken en als jachthond voor alle doeleinden. Het ras was oorspronkelijk bekend als de Little River Duck Dog of de Yarmouth Toller.

Een van de slechts twee hondenrassen die voor lokdoeleinden worden gebruikt

Hoewel hun methoden een beetje anders zijn, zijn de Nova Scotia Duck Tolling Retriever en het Nderlandse Kooikerhondje de enige twee hondenrassen die voor lokdoeleinden worden gebruikt.

Ze zijn de kleinste van de retriever rassen

De Toller is middelgroot, compact, krachtig en uitgebalanceerd . Mannetjes zijn 18-21 inch en vrouwtjes 17-20 bij de schoft, met een gemiddeld bot en gewicht in verhouding tot de lengte en het bot van de hond, waardoor ze de kleinste van de retrieverrassen zijn.

Ze hebben zwemvliezen en een dubbele vacht

De Toller is goed aangepast voor water, en ze zijn er dol op!

Dit ras is veelzijdig

De Toller is blij om overal te zijn waar zijn mensen zijn – of dat nu in de exterieurring is , jagen, een film kijken , enz. Ze kunnen in slechts enkele seconden van bankaardappel naar bounding retriever gaan. Ze houden van nieuwe ervaringen en zijn gemakkelijk mee te nemen op reis.

Ze kunnen schreeuwen!

Tollers hebben een doordringende hoge bast die klinkt als een schreeuw, die ze produceren om opwinding en gretigheid aan te geven. Voor niet-ingewijden kan dit klinken als iets verschrikkelijks; het is hoog, hectisch en luid. Eigenaars kunnen hun Toller met volharding trainen om niet te schreeuwen.

Ze zijn het 150 erkende ras van de Raad van Beheer

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever werd in 2003 officieel erkend door de Raad van beheer en was het 150 erkende ras.

Ze hebben de langste Raad van beheer hondenras naam

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever rasnaam, met 5 woorden en 34 tekens inclusief spaties, is de langste naam van alle door de Raad van beheer erkende rassen.