Nova Scotia Duck Tolling Retrievers zijn geen kleine Golden Retrievers. Tollers zijn intelligent, extravert en aanhankelijk, maar ze zijn niet voor iedereen weggelegd. Meer dan veel rassen zijn Tollers graag bezig en zijn ze een mentale en fysieke verplichting.

Als je denkt dat ze geschikt voor je zijn, lees dan verder om te ontdekken waarom een “Little Red Retrieving Hond” wel of niet iets voor jou is. Dit zijn 10 redenen waarom een Toller het juiste ras voor jou kan zijn!

Die mooie rode vacht
De perfecte hond voor roodharige liefhebbers! Hun natuurlijke druipdroge vacht is onderhoudsarm. Spoel ze af en ze zijn klaar om te gaan.

Ze zijn gemakkelijk gemotiveerd.
Voedsel, speelgoed, alles wat beweegt, kan worden gebruikt om de Toller in te schakelen. Velen zijn enthousiast om te behagen. Allen zijn doelgericht.

Ze kunnen een fatsoenlijke waakhond zijn
Scherpe waakhondvaardigheden hun blaffen kan meer dan genoeg zijn om een ​​inbreker af te schrikken. Dan blaffen ze gelukkig niet op andere momenten.

Het zijn geweldige communicators
Tollers laten je weten wat ze willen. Er is geen onduidelijkheid. Ze hebben het vermogen om op vele manieren met ons mensen te communiceren – met hun ogen, vocalisaties en lichaamstaal.

Het zijn natuurlijke jagers
Tollers zijn gefokt om te jagen en de meeste worden geboren met een goede neus en het instinct om vogels te vinden en terug te halen. Sommige Tollers hebben ook het instinct om op natuurlijke wijze te tollen: dansen op de kust als een vos en lokken naar watervogels. Eenmaal getraind, kan de Toller een grote aanwinst zijn voor uw jachtpartij.

Het zijn geweldige sportieve honden
Tollers werken graag met mensen die graag met hen werken. Ze zullen je beste vriend in het veld zijn, behendigheidsring, gehoorzaamheidsring, enz.

Hun levensvreugde
’s Werelds beste stemmingsverbeteraar! Tollers exploderen van leven en enthousiasme. Als je een Toller hebt om een ​​speeltje naar je te gooien, en dan een vliegende sprong doet en terug stuitert voor een nieuwe worp, dan hoef je alleen maar hun vreugde te delen.

Ze zijn over het algemeen gezond
Tollers zijn over het algemeen gezonde honden. Er zijn tests die kunnen worden gedaan voor hun bekende gezondheidsproblemen. Omdat de gemeenschap zo klein is, werken de meeste fokkers van Toller hard met elkaar om gezonde puppy’s te fokken.

Ze zijn veelzijdig
De Toller is blij om overal te zijn waar hun mensen zijn – of dat nu in de exterieurring is, jagen, een film kijken, enz. Ze kunnen in slechts enkele seconden van bankaardappel naar bounding retriever gaan. Ze houden van nieuwe ervaringen en zijn gemakkelijk mee te nemen op reis.

Zeer intelligent
Tollers leren snel slecht en onthouden dingen die voor hen belangrijk zijn. Ze zullen je blijven verbazen. Als je Toller in je ogen kijkt, kun je hun intelligentie zien en je weet dat ze van je houden (of misschien hebben ze honger, of willen ze naar buiten, of je hebt de bal weer verstopt…) Er is nooit een saai moment met een Toller .

10 redenen waarom een Toller misschien niet geschikt voor u is

Ze verliezen heel veel vacht
Tollers verliezen hun seizoensgebonden vacht en het zijn honden die graag zwemmen en rollen en wentelen. Ze zijn geen hond voor kieskeurige of allergische.

Hun prooidrift
Als je niet wilt dat je kat wordt achtervolgd, is dit misschien niet de hond voor jou. Het jagen zal allemaal leuk zijn, maar het is waarschijnlijk dat het gebeurt.

Het zijn geen waakhonden
Tollers zijn over het algemeen op hun hoede voor vreemden en zullen niet tegen hen opkomen. Ze zullen jou of je huis niet bewaken.

De toller gil
Tollers hebben een doordringende schreeuw die ze produceren om opwinding en gretigheid aan te geven. Voor niet-ingewijden kan dit klinken alsof de hond in een houtversnipperaar wordt gevoerd; het is hoog, hectisch en luid.

Hun drive
Tollers zijn een jachtras en zijn gefokt als werkhonden. Ze hebben een fanatieke drang om te werken, en zullen apporteren tot je arm klaar is om eraf te vallen.

Ze zijn niet ieders beste vriend
De meeste Tollers zullen vreemden begroeten, maar behouden over het algemeen oprecht enthousiasme voor hun familie en speciale mensen.

Heb je nee gezegd?
Tollers zijn over het algemeen te slim om deel te nemen aan dominantiegevechten. In plaats daarvan voelen ze machtsvacuüms en exploiteren ze die. Als je niet in staat bent om standvastig (vriendelijk maar vastberaden) te zijn over de regels van je huishouden en ze consequent te handhaven, zul je merken dat de heerser van je huis vier poten heeft en rood is.

Ze zijn emotioneel gevoelig
Tollers zijn fysiek en emotioneel gevoelig. Je moet voorzichtig zijn met hoeveel druk je uitoefent tijdens de training.

Ze zijn erg slim
Dit is een hond met hersens. Ze moeten worden uitgedaagd en betrokken bij hun werk, anders raken ze verveeld en letten ze niet meer op. Al die intelligentie gefocust en bezig houden is een grote uitdaging. Alle Toller eigenaren moeten bereid zijn om een basis gehoorzaamheidstraining te volgen. De meeste zijn betrokken bij geavanceerde trainingsactiviteiten: jagen/veld, behendigheid, flyball, tracking, enz.

Ze zijn onderhoudsvriendelijk
De Toller is een energieke hond en heeft veel lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig. Een verveelde Toller met overtollige energie zal een andere uitlaatklep vinden voor zijn drive, en de resultaten zijn vaak destructief. Als je geen tijd hebt om dit ras elke dag minstens een uur beweging te geven, met veel zwemmen en apporteren, kijk dan ergens anders.

Als je na het lezen van al deze informatie nog steeds het gevoel hebt dat de Nova Scotia Duck Tolling Retriever iets voor jou en je gezin is, ga dan naar de volgende stap: het vinden van de juiste fokker en puppy voor jou, en stel zeker vragen!