Infecties kunnen door verschillende dingen worden veroorzaakt. Sommigen infecties worden overgedragen door contact met andere honden of zelfs andere dieren zoals katten. Als je van plan bent om een nieuw huisdier te adopteren, zorg er dan voor dat je alle benodigde vaccinaties hebt om je huisdier gezond te houden.

Je moet ook altijd oogdruppels hond bij de hand hebben in geval je deze nodig hebt. Andere soorten hondeninfecties worden veroorzaakt door bacteriën of virussen die zich van de ene hond naar de andere verspreiden via contact of lichaamsvloeistoffen zoals speeksel of urine. Deze kunnen ook worden overgedragen van mensen op hun pups.

Hoe behandel je oorinfecties?

Het behandelen van oorinfecties bij honden kan een lastige zaak zijn. Als je hond een oorontsteking heeft, is de eerste stap om er zeker van te zijn dat het een oorontsteking is en niet iets anders. Als je het niet zeker weet, moet je je hond naar de dierenarts brengen voor de juiste diagnose.

Als je eenmaal weet wat er aan de hand is, kun je het goed gaan behandelen. Er zijn verschillende soorten oorinfecties die bij honden kunnen voorkomen: gist, bacteriën en schimmels. In elk geval zijn er stappen die je kunt nemen om ze te behandelen, zodat je hond zich beter voelt en zijn dagelijkse leven weer op de rails krijgt. Als je hond een schimmelinfectie in zijn oren heeft, kun je deze het beste regelmatig schoonmaken met oordruppels hond.

Dit zal helpen om overtollige gist te doden die daar kunnen groeien. Je moet ook vuil uit hun oren verwijderen met een wattenstaafje gedrenkt in ontsmettingsalcohol. Dit zal voorkomen dat bacteriën na de behandeling terugroeien in de gehoorgang.

Hoe behandel je ooginfecties?

Honden kunnen ooginfecties krijgen van een aantal dingen: stof, pollen, rook en andere irriterende stoffen. Als je hond een ooginfectie heeft, wil je deze zo snel mogelijk behandelen. Dit komt omdat honden zweren in hun ogen kunnen krijgen, en dit kan leiden tot blindheid als ze niet op tijd worden behandeld. Er zijn verschillende manieren waarop je de ooginfectie van je hond kunt behandelen.

Je moet warm water en wattenbolletjes of gaasjes gebruiken om eventuele afscheiding uit de ogen weg te vegen. Denk eraan om niets te gebruiken dat te warm of te koud is voor het oog, omdat dit verdere schade kan veroorzaken. Je kunt ook proberen om een paar druppels oogdruppels in elk oog te doen als de infectie niet ernstig genoeg is voor een bezoek aan de dierenarts.