Ga jij binnenkort op vakantie, dan wil je natuurlijk het liefst dat je trouwe viervoeter gezellig met jullie mee gaat. Afhankelijk van het land waar jullie naartoe gaan, is het heel goed mogelijk dat je je hond gerust mee kunt nemen. Stel dat jullie een prachtig groot huis huren in de natuur van Oostenrijk, dan kan je hond natuurlijk prima mee. Ga je met het  vliegtuig naar een zonnig oord, waar de temperatuur bij tijd en wijlen kan oplopen tot boven de 30 graden, dan kun je je hond natuurlijk het beste lekker veilig thuis laten. Omdat er ontzettend veel mensen zijn die tijdens hun vakantie het gezelschap van hun Tolling Retriever niet willen missen, hebben we een aantal handige tips voor je.

Neem je hond mee in de auto

Wanneer je met de auto naar bijvoorbeeld de camping gaat, dan kun je je hond natuurlijk prima in de auto meenemen. Omdat de retriever een flink formaat kan krijgen, is het wel belangrijk je hond veilig te vervoeren. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen. Allereerst is het belangrijk ervoor te zorgen dat je weet of je de hond voor- of achterin de auto wilt meenemen en of er ook personen op de achterbank moeten zitten. De beste manier om je hond veilig in de auto te kunnen vervoeren, is door middel van een bench of door gebruik te maken van een hondenrek. Een bench zet je meestal in de kofferbak, waardoor de hond geen kant op kan. Een hondenrek daarentegen werkt in de basis hetzelfde, maar geeft je hond wel meer bewegingsvrijheid. Bij een hondenrek maak je van de volledige kofferbak in principe een bench. Door een rek te plaatsen ter hoogte van de hoofdsteunen, is de ruimte tussen de kofferbak en achterbank afgesloten.

 

Hond mee in het vliegtuig

Kiezen jullie ervoor om met het vliegtuig te gaan, dan kan je hond natuurlijk ook gewoon mee. Waar een kleine hond in de strandtas kan, zal de Tolling Retriever in het luchtruim moeten. Het is mogelijk om een grote hond mee te nemen in een vliegtuig, maar dit hangt af van de regels van de specifieke luchtvaartmaatschappij en de grootte van de hond. Veel luchtvaartmaatschappijen stellen beperkingen op voor de grootte van huisdieren die in de cabine meegevoerd kunnen worden en vereisen dat grotere honden in de ruimte voor bagage worden vervoerd. Het is belangrijk om vooraf te controleren of de luchtvaartmaatschappij honden toestaat en welke regels er van toepassing zijn, en om eventuele kosten voor het vervoer van de hond te bekijken.

 

Tot slot

Dat je je hond in principe altijd mee kunt nemen wanneer je op vakantie gaat, moge duidelijk zijn. Echter is het wel belangrijk altijd in het belang van je hond te denken. Wanneer je tijdens de zomervakantie naar het zuiden van Spanje gaat, dan moet je je afvragen of je de hond hier wel een plezier mee doet. Wat allereerst van belang is, is dat je ervoor zorgt dat je hond voldoende water krijgt. Hoe warmer het is, des te meer vocht ze zullen verliezen. Op het moment dat je dan een eind met je hond gaat wandelen, is het handig om een rugzak mee te nemen, zodat je daar een fles water in kunt doen. Uiteraard kun je voor je telefoon en portemonnee prima een telefoontasje meenemen, zodat je niet iedere keer je rugzak af hoeft te doen.