Wanneer je een hond hebt, dan ben je natuurlijk genoodzaakt deze meerdere malen per dag uit te laten. Waar de één het liefst een flink stuk gaat lopen met zijn of haar trouwe viervoeter, beperkt de ander zich tot een klein blokje om. Toch zijn er bepaalde rassen, waarbij het noodzakelijk is om de nodige kilometers te maken. Niet alleen om de conditie van de hond op peil te houden, maar ook om ervoor te zorgen dat de spieren en gewrichten soepel blijven. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat je hond de hele dag thuis zit en vol zit met energie. Om er dan voor te zorgen dat je je Nova Scotia Duck Tolling Retriever op een goede manier mee kunt nemen om een flink stuk te gaan wandelen, hebben wij een aantal handige tips voor je.

Zorg voor een goede en stevige riem

Op het moment dat je voornemens bent om een flink eind te gaan wandelen met je hond, is het belangrijk dat je je hond aan een goede en vooral ook stevige riem hebt. Aangezien de Tolling retriever flink wat kracht heeft, is het belangrijk dat je je hond goed onder controle kan houden. Vooral wanneer je in het bos loopt, waar vaak alles nieuw is voor je hond, bestaat de kans dat ze het bij het zien van een andere hond ineens flink op het lopen zetten. Het is dan dus wel zo prettig ervoor te zorgen dat je hond niet kan ontsnappen. Zo kun je het beste kiezen voor een Flexi hondenriem. Deze riemen kunnen vaak tot wel 5 metere ver uitrollen, waardoor je hond voldoende bewegingsvrijheid heeft om lekker te kunnen ‘ravotten’.

Neem voldoende drinken mee

Het wandelen is voor je Nova Scotia Duck Tolling Retriever een flinke beproeving. Je hond zal dus ook gedurende deze wandeling het nodig vocht verliezen. Belangrijk is dan om ervoor te zorgen dat je dit voldoende bijvult. Zo kun je een laptoptas dames meenemen, zodat je niet alleen je eigen spullen, maar ook wat drinken voor de hond mee kunt nemen. Omdat een hond niet altijd zelf aangeeft dat ze dorst hebben, is het goed om af en toe even te pauzeren. Zo geef jij je hond de mogelijkheid om even wat te drinken en hoef je niet bang te zijn dat je hond uitdroogt.

Neem wat lekkers mee

Een flink eind wandelen vergt de nodige energie. Zorgt er dus ook voor dat je wat lekkers bij je hebt voor je hond. Dit kunnen een paar beloningskoekjes zijn om je hond te belonen, maar ook een kauwbot of wat brokjes, voor wanneer je een flinke wandeling wilt gaan maken. Omdat het niet handig is om alles in je broekzak te stoppen, is het dragen van een heuptasje natuurlijk ideaal. Zo kun je alles niet alleen gemakkelijk meenemen, maar kun je er ook gemakkelijk bij. Kortom, een absolute aanrader dus.