De kracht van natuur, daar geloven wij in bij Riverwood! Met deze gedachten hebben wij onze voeding samengesteld voor honden en katten. Zo is onze voeding rijk aan natuurlijke ingrediënten en ligt het dichtbij het oorspronkelijke dieet van de huisdieren. Ook is er geen plaats voor kunstmatige toevoegingen, granen en gluten. In dit blog leggen we graag uit wat de voordelen zijn van Riverwood Petfood.

Oog voor mens, dier & milieu

Als baasje wil je natuurlijk altijd het beste voor je huisdier, maar niet alleen voor jouw huisdier. Ook voor alle andere dieren op de wereld! De ingrediënten die wij in het voer verwerkt worden op een milieu- en diervriendelijke manier geproduceerd. Zo bevat ons voer enkel en alleen vrij uitloop vlees en vis. Door te kiezen voor natuurlijke voeding ben je ervan verzekerd dat de dieren waar het vlees afkomstig is een goed leven hebben gehad.

Gezonde diervoeding met veel vlees en vis

Het voer dat wij onze huisdieren geven bestaat voornamelijk uit vlees en vis. Met een simpele reden. Namelijk dat ze dit in de natuur ook voornamelijk eten. Honden en katten halen uit vlees en vis veel voedingsstoffen om goed te kunnen groeien. De voordelen zijn:

Meer energie
Dierenvoeding uit supermarkten hebben vaak een hoog gehalte aan granen. Echter voegt graan niks toe aan het dieet van je huisdier. Ze halen er namelijk geen voedingsstoffen uit en ze hebben ook nog moeite met het verteren van graan. Zoals we al vaker hebben geschreven bestaat ons voer voornamelijk uit vlees en vis en verwerken we geen granen. Dat betekent dat je huisdier veel meer voedingsstoffen uit ons voer kan halen, waardoor ze meer energie binnen krijgen.

Opbouwen en behouden van spiermassa
Veel vlees en vis betekent automatisch veel en hoogwaardige eiwitten. Deze eiwitten draagt bij aan het opbouwen en en behouden van de spiermassa bij je huisdier.

Goed verteerbaar
Honden en katten zijn van nature goed in het verwerken van vlees en vis. Het zijn namelijk echte vleeseters. Het verteringstelsel is heel goed in staat om vlees te verteren en alle voedingsstoffen hieruit op te nemen.

Minder kans op allergieën
Heeft jouw huisdier last van jeuk, een doffe vacht of maag- en darmproblemen? Voeding is vaak de oorzaak van deze allergische reacties. WIj hebben onze voeding zo samengesteld dat de er minder kans is op een allergische reactie.

Kwaliteit voorop

In het begin waren de producten van Riverwood uitsluitend te verkrijgen bij de betere en dierenspeciaalzaken. Na een snelle groei kon een online brandstore niet uitblijven! Inmiddels zijn we ook verkrijgbaar in landen als Frankrijk, Italië, Polen, Bulgarije en Finland. Wat we altijd belangrijk zouden vinden is de kwaliteit van ons voer. Met deze visie hopen wij wereldwijd steeds meer huisdieren en hun baasjes blij te maken! Meer informatie? Lees dit uitgebreide hondenbrokken test artikel!