Sinds de uitbraak van de Covid 19 pandemie nemen steeds meer mensen een huisdier. Een van de onderliggende redenen is dat mensen steeds meer thuis zijn, bijvoorbeeld doordat een of meerdere gezinsleden thuis werken. Daarnaast hebben we meer vrije tijd. Er zijn immers veel zaken tot stilstand gekomen. Denk bijvoorbeeld aan groepssport, evenementen, horeca enzovoort.

De populariteit van huisdieren is al een geruime tijd niet zo hoog geweest als afgelopen twee jaar: dit lijkt het ideale moment om een hond of kat te adopteren. Sta jij ook op het punt om een viervoeter in huis te nemen? Neem dan onderstaande adviezen in overweging.

Een hond is voor het leven

Denk voordat je een hond adopteert goed na over beschikbare tijd in de toekomst. Blijf je thuiswerken? Of verwacht je na 1-2 jaar weer terug te keren naar het kantoor? Past een hond dan nog in jullie beschikbare tijd? Ook als je groepssport en sociale activiteiten weer opstarten? Er zijn helaas nog heel veel gevallen waar hondeneigenaren, na voortschrijdend inzicht, afstand moeten doen van hun hond omdat het toch niet te combineren valt.

Opvoeding is erg belangrijk

Een hond kun je maken of breken. Een hondencursus is daarom niet alleen voor de hond, maar ook voor de baas. Het gaat er met name om hoe jij omgaat met de hond. Consequent handelen is erg belangrijk. Een senior hond iets afleren kost heel veel energie. Als je met een goede opvoeding en training begint, heb je hier in de toekomst profijt van. Om je goed voor te bereiden kun je je inlezen over de meest gemaakte fouten van hondeneigenaren. Zo weet je vanaf het begin waar je extra op moet letten.

Ben je zeker dat een hond bij jou een goed plek heeft? Dan willen we je veel succes en plezier toewensen bij de opvoeding van jullie nieuwe levensmaatje!