Je kan kiezen om jouw Nova Scotia Duck Tolling Retriever te brengen naar een trimsalon of je hond zelf te trimmen. Van nature heeft de vacht niet erg veel onderhoud nodig maar er zijn enkele plekken die je kan bijwerken. Dit kan je doen om de vacht er netjes en verzorgd er uit te laten zien. Hou wel rekening mee dat de Toller een dubbele vacht heeft en je de vacht niet beschadigd.

Welke gebieden kun je trimmen?

Oren
Rondom de oren en binnen in het oor zelf kunnen de haren erg lang worden. Wanneer deze te lang zijn kunnen ze klitten veroorzaken. Daarom is het beter dat de haren geplukt worden. Knip deze haren niet maar het voordeel van plukken is dat het er mooier uit ziet. En je trekt alleen de dode haren eruit. Het verwijderen van te lange haren in het oor kan er voor zorgen dat er oorontstekingen voorkomen kunnen worden.

Voeten
Tussen de voetzolen kunnen er ook lange haren ontstaan. Deze kun je knippen tot dezelfde lengte als de voetzolen. Wanneer de haren te lang worden kan het er een beetje onverzorgd eruit zien. En het is bovendien beter voor de hond wanneer de haren ingekort worden. Maak gebruik van een kleine rechte schaar zodat je goed tussen de voetzolen kan knippen en niet per ongeluk in de huid of voet knipt. Bij de hakken worden de haren meestal ook wat langer. Je kan er voor kiezen om deze ook in te korten met een effileerschaar hond.

Vacht
Het is van belang om de Toller regelmatig te borstelen met een goede hondenborstel zoals de Activet borstel. Kies wel de juiste borstel zodat je niet de ondervacht beschadigd. Je kunt de vacht wel ontwollen, je plukt hiermee de oude haren uit de vacht. Maar elke week een keer borstelen is voldoende omdat de vacht normaal gesproken niet veel onderhoud nodig is.