De wereld van de cryptocurrency is de laatste jaren steeds groter geworden en steeds meer mensen starten met crypto. Er zijn in Nederland alleen al 700.000 Bitcoin-investeerders en dan zijn de overige munten nog niet eens meegenomen. Wereldwijd bezitten ruim 100 miljoen personen cryptovaluta. Het aantal blijft groeien en de community rondom de munten is immens geworden. Opvallend is vooral dat de honden een belangrijke rol spelen binnen de cryptobranche. De bekende Shiba Inu is zelfs een heuse mascotte geworden en een icoon binnen de cryptowereld.

Dogecoin

De Dogecoin is één van de populairste cryptomunten ter wereld geworden. De munt begon als een grap, maar het is tegenwoordig een cryptocurrency met een enorme community. In de eerste vijf maanden van 2021 steeg de waarde van de cryptomunt met 11.000%. De mascotte van de Dogecoin is de Japanse hond Kabosu. De Shiba Inu is wereldberoemd. Zijn baasje besloot een NFT (non-fungible token) te maken van zijn hond. De digitale afbeelding werd verkocht voor meer dan één miljoen euro.

De gekte rondom de Dogecoin lijkt ook nog niet voorbij. Een maanmissie werd volledig afgerekend met de Dogecoin, terwijl de Amerikaanse honkclub Oakland Athletics tickets in de aanbieding had voor 100 DOGE. Als jij op dit moment een Dogecoin wilt kopen, dan kost dat slechts rond de 0,20 euro per stuk. Niet al te lang geleden stond de koers van de munt nog op ruim 0,70 euro.

 

YouTube video

Shiba Inu Coin

Er worden dagelijks nieuwe cryptoprojecten opgezet en die hebben als doel om de concurrentie te verslaan. De Shiba Inu Coin noemt zichzelf dan ook de ‘Dogecoin Killer’. Hoopgevend, maar niets is met zekerheid te zeggen. Vanzelfsprekend gaat het wederom om een cryptomunt met de Shiba Inu als mascotte en logo. De munt bestaat pas sinds augustus 2020. In december 2020 besloten een tweetal Amerikanen om voor 6500 euro in de Shiba Inu te investeren en konden deze amper vijf maanden later verkopen voor 7,4 miljoen euro. De Shiba Inu cryptomunt kost momenteel slechts 0,00000588 euro per stuk. Je kan voor een tientje dus al 1,7 miljoen Shiba Inu aanschaffen. Het leuke is dat de Nederlandse crypto-exchanges de cryptovaluta nu ook gewoon verkopen.

Elon Musk en de honden-crypto

Tesla-CEO Elon Musk besloot zich ook te gaan mengen in de cyrptowereld. In eerste instantie leek zijn aandacht vooral uit te gaan naar de Bitcoin, maar daar kwam snel verandering in. Musk maakte in het openbaar zijn voorliefde voor de Dogecoin bekend. De munt steeg in 2021 vrijwel alleen al om die reden van 0,01 euro naar 0,70 euro per stuk. Enkele simpele tweets van de Amerikaan zorgde dus al voor veel ophef. Musk garandeerde persoonlijk betrokken te blijven bij het project en daardoor steeg de populariteit enorm.

In september 2021 deelde de kapitaalkrachtige Musk een foto van zijn nieuwe hond. De foto van de Shiba Inu genaamd Floki wist wederom voor bijzondere effecten op de cryptomarkt te zorgen. De splinternieuwe cryptomunt ‘Shiba Floki’ steeg direct met 1300% naar een bedrag van 0,0000008001 dollar per stuk. Een paar minuten later steeg ook de cryptomunt ‘Floki Inu’ met 150% naar 0,00004037 dollar. De Dogecoin profiteerde minimaal en daalde vervolgens weer net zo snel. Het is wel opmerkelijk te noemen dat Musk met één tweet de cryptomarkt volledig op zijn kop kan gooien.

Andere dieren-crypto

Er zijn duizenden soorten cryptomunten verkrijgbaar, waarvan een deel in het teken staat van een dier. De liefhebber kan bijvoorbeeld ook de TrueFlip cryptomunt kopen. Het zal je niet verbazen dat de munt is gebaseerd op de dolfijn. Opmerkelijk genoeg heeft de TrueFlip coin los van het logo angstvallig weinig te maken met het zoogdier. De munt is in het leven geroepen om blockchain loterijen mee te organiseren. De fans van de Aziatische panda kunnen de Pandacoin kopen bij een crypto-exchange. De munt kent een kleine marktcapaciteit en is dan ook spotgoedkoop. Je kan al een Pandacoin kopen voor 0,000370 euro.

Mocht je op zoek zijn naar een alternatief voor de Dogecoin en de Shiba Inu, dan zijn er nog meer dan voldoende kloons verkrijgbaar. Je kan bijvoorbeeld de Baby Doge Coin, Baby Shiba, Dogelon Mars, Papa Shiba, DogeCash en de ShibaPup aanschaffen. Er is in ieder geval keuze genoeg!