Maakt u het liefst van iedere wandeling met de hond een uitje? Misschien heeft u niet altijd de tijd om een uitgebreid rondje te maken, omdat u ’s ochtends vroeg naar werk moet of omdat u ’s avonds vroeg wilt slapen. Maar neemt u wel die tijd, dan maakt u er wat van samen met uw trouwe viervoeter. Waar gaat u het liefst heen? En eigenlijk belangrijker, op welke plekken beleeft uw hond het meeste plezier?

Een wandeling door het bos

Woont u gunstig en dus vlakbij een groot bos? Dit is werkelijk een walhalla voor honden. Zeker wanneer ze er los mogen lopen en dus alle kanten op mogen rennen. U ziet uw hond genieten en na een flink speeluurtje komt uw hond weer helemaal afgepeigerd thuis. Alle bospaden zijn afgerend en iedere tak heeft hij meegesleept. Waar mogelijk heeft hij zelfs geprobeerd konijnenholen uit te graven en andere dieren in het bos geprobeerd achterna te jagen. Een waar festijn voor uw viervoeter. Voor u misschien iets minder. U kon namelijk nog geen regenjas kopen dames die u tegen de onverwachte regenbui beschermde.

Naar het strand

Een andere sublieme plek waar u uw hond graag met regelmaat mee naartoe neemt, is het strand. Weer of geen weer, uw hond vermaakt zich kostelijk in het rulle zand en in de branding van de zee. Geen golf is veilig, want uw hond probeert die te pakken. Een optimaal uitje waar uw hond optimaal van geniet. Ook nu weer kan het zijn dat u er iets minder plezier aan beleeft. Het zeewater en zand wat in de vacht van de hond zit en dus uitgewassen moet worden, brengt hij in zijn enthousiasme ook over op uw kleding en autobekleding. Wederom moet u na de wandeling uw Ilse Jacobsen regenjas wassen.

Waters opzoeken

Heeft u niet het geluk dichtbij het strand te wonen, maar houdt uw hond er wel van te ravotten in het zand en in het water? Dan kunt u het ook kleiner zoeken met een meer of zandafgraving bij u in de buurt. U hoeft niet ver te wandelen of te rijden om een mooie plek te bereiken waar u van de natuur kunt genieten en waar uw hond heerlijk kan spelen.

Met de hond fietsen

Heeft u wel eens de fiets gepakt en uw hond aan zijn riem meegenomen? Een lange fietsroute langs het platteland terwijl uw hond de snelheid erin houdt. Mogelijk moet u moeite doen om hem bij te houden. Uw viervoeter kan helemaal zijn gang gaan en alle energie uit zijn lijf rennen. Heerlijk genieten. En ook voor u, want u neemt de prachtige natuur en omgeving in u op. Dat maakt de wandeling, of fiets-/rentocht een stuk leuker en gezelliger.

Wandelen met andere honden

Wilt u uw hond leren socialiseren, zoek dan wandelplekken op waar veel honden komen. In een stadspark komen tal van mensen hun hond loslaten. Uw hond kan dus leren omgaan met zijn soortgenoten en lekker spelen. Ondertussen kunt u gezellig met de eigenaren van de andere honden kletsen om die beter te leren kennen. Win-winsituatie dus.