Als je een hond hebt, weet je dat het heel belangrijk is goed voor het beestje te zorgen. Wanneer je hond last heeft van een spijsverteringsproblemen, is dit erg vervelend, maar ook sneu. Spijsverteringsproblemen komen voor bij honden in allerlei verschillende vormen en het is daarom belangrijk voor het juiste voer te kiezen. In deze blog gaan we dieper in op het juiste hondenvoer voor als je hond een allergie heeft en bieden we goede suggesties voor het juiste hondenvoer.

Oorzaken van spijsverteringsproblemen bij honden

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de spijsverteringsproblemen van honden. Denk aan de voeding, leeftijd, medicijnen en ziekten. Symptomen zijn onder andere diarree, braken, buikpijn, verlies van eetlust en gewichtsverlies. Als je hond last heeft van deze symptomen, is het belangrijk om het beestje eerst naar de dierenarts te brengen om de onderliggende oorzaak vast te stellen.

Soorten hondenvoer voor spijsverteringsproblemen

Er zijn verschillende soorten hondenvoer die speciaal zijn ontworpen om de spijsvertering van honden te ondersteunen en te verbeteren. Er zijn bijvoorbeeld graanvrij, vezelrijk en licht verteerbaar hondenvoer verkrijgbaar. Zo is het hondenvoer van Hill’s Prescription Diet vezelrijk, wat erg goed is voor de spijsvertering. Kies voer die zowel van goede kwaliteit is als past bij de specifieke behoeften van je hond. Het is belangrijk om met de dierenarts te overleggen over welk type voeding het beste bij jouw hond past.

Ingrediënten om te vermijden

Als je hond last heeft van spijsverteringsproblemen, is het belangrijk om bepaalde ingrediënten in hondenvoer te vermijden. Kies voeding zonder kunstmatige ingrediënten, kleurstoffen en conserveermiddelen. Vermijd ook granen, maïs, soja, tarwe, suiker en zout. Deze ingrediënten dragen bij aan het ontstaan van spijsverteringsproblemen bij honden. In speciaal hondenvoer voor de spijsvertering, zoals hondenvoer van Royal Canin Veterinary Diet, zitten dit soort ingrediënten niet verwerkt. Hierdoor weet je zeker dat ze het juiste voer binnenkrijgen.

Langzaam overgaan op nieuw voer

Als je hebt gekozen voor ander hondenvoer voor je hond, is het belangrijk om langzaam over te stappen op het nieuwe voer. Een plotselinge verandering in voor kan symptomen als diarree en braken verergeren. Begin met kleine hoeveelheden en verhoog geleidelijk de hoeveelheid nieuw hondenvoer naarmate de dagen vorderen.

Als je het idee hebt dat je hond spijsverteringsproblemen heeft, is het belangrijk om hier zo snel mogelijk actie te ondernemen. Het kiezen van het juiste voer is heel belangrijk om de spijsverteringsproblemen van je hond te verbeteren. We hopen dat deze blogpost je helpt bij het maken van de juiste keuze voor jouw hond.